donderdag 22 december 2011

Marit van Bohemen op het Knoop In Je Zakdoek Muziekgala 2011 met Paul De Leeuw


Marit van Bohemen op het Knoop In Je Zakdoek Muziekgala 2011

Muzikanten met verstandelijke beperking schitteren in 'Het Knoop In Je Zakdoek Muziekgala'

Grote muzikale talenten met een verstandelijke beperking kregen van de NTR de kans van hun leven om samen met bekende Nederlandse artiesten muziek te maken. Samen met hun idolen oefenden ze de afgelopen weken voor een schitterende afsluiting: 'Het Knoop in je Zakdoek Muziekgala', met Marit van Bohemen als mede presentatrice.

Tijd voor de limousine en rode loper en een daverend applaus.  De muzikanten van 'Knoop in je Zakdoek' komen in stijl naar het De LaMar Theater in Amsterdam om samen met het Metropole Orkest en hun idolen op te treden voor een gigantisch publiek.

Paul De Leeuw presenteert samen met Marit van Bohemen.

De afgelopen weken was in het programma Knoop in je zakdoek al te zien hoe verstandelijk gehandicapten zich voorbereidden op een optreden met hun favoriete idool. Die optredens vonden woensdag plaats in het door Paul de Leeuw en Marit van Bohemen gepresenteerde Knoop Gala, dat goed was voor 1.127.000 kijkers (madl: 17.9%).


In Knoop in je Zakdoek staan de mogelijkheden van mensen met een verstandelijke beperking voorop. Elk jaar is er een nieuwe serie van 'Knoop Spel' met Marit van Bohemen, spelprogramma's met twee tegen elkaar strijdende teams. Daarnaast zijn er sinds enkele jaren de thema-uitzendingen, zoals 'Knoop Kunst' en 'Knoop Muziek'.

Muziek-uitzendingen
Dit najaar start Knoop in je Zakdoek met een nieuwe reeks muziek-uitzendingen. Bekende artiesten geven hierin masterclasses aan talentvolle verstandelijk musici met een beperking. Presentatrices Marit van Bohemen en Dolores Leeuwin zoeken de musici op en bereiden hen - zonder dat ze het weten - voor op een weergaloze ontmoeting met hun idool.

Knoop in je Zakdoek Muziekgala
Het sluitstuk van deze serie is een gala waarin alle artiesten samen optreden, gepresenteerd door Paul de Leeuw en Marit van Bohemen. Tijdens het gala wordt aandacht gevraagd voor het werk van Fonds verstandelijk gehandicapten. Kijkers kunnen zich telefonisch aanmelden om donateur te worden. Deze feestelijke avond wordt live uitgezonden vanuit het De La Mar Theater in Amsterdam.


Voor Knoop in Je Zakdoek werkt de NTR, ook in de afleveringen voorafgaand aan het gala, samen met het Fonds verstandelijk gehandicapten. Knoop in je Zakdoek is het langstlopende televisieprogramma over mensen met een verstandelijke beperking op de Nederlandse televisie. Het bestaat al bijna twintig jaar.

Het Knoop in je Zakdoekmuziekgala is het sluitstuk van de televisieserie Knoop in je Zakdoek Muziek. In de serie krijgen negen muzikale talenten met een verstandelijke beperking de kans van hun leven om samen met een Nederlandse artiest muziek te maken. Samen met hun idolen oefenen ze voor een schitterende afsluiting: het Knoop in je Zakdoek Muziekgala. Paul de Leeuw en Marit van Bohemen presenteren het gala dat op woensdag 21 december om 21.15 uur op Nederland 1 wordt uitgezonden.

De negen talenten zijn muzikaal erg verschillend. Sean is rapper en werkt met Yes-R aan een nieuwe rap. Het duo Robert en Bibi gaat samen met Anita Meijer aan de slag. Wiliam gaat zangeres Do op de piano begeleiden. Marchel, alias dj Firestarter, leert van dj Miss Monica de kneepjes van het vak. Rob speelt mondharmonica en treedt op met Rob de Nijs. Sharon vormt een zangduo met Jim Bakkum.

Mattijs en Martin Buitenhuis, zanger van Van Dik Hout, zijn beiden groot Herman Brood-fan. Henk is fan van het levenslied en gaat met Frans Bauer optreden. De muzikanten van Knoop in je Zakdoek komen net als Marit van Bohemen in stijl naar het gala om samen met het Metropole Orkest en hun idolen op te treden.

Fonds verstandelijke gehandicapten
Fonds verstandelijk gehandicapten steunt al jaren het televisieprogramma van de NTR en is blij dat het gala specifiek aandacht schenkt aan het werk van het fonds. Mechteld van den Beld, directeur van het fonds: "In Knoop in je Zakdoek staan de mogelijkheden van mensen met een verstandelijke beperking voorop. En dat past goed bij de missie van ons fonds. Om belangrijke projecten voor mensen met een verstandelijke beperking te kunnen financieren hebben wij steun nodig."

Tijdens de uitzending met Marit van Bohemen maken kijkers kennis met een aantal projecten, die mogelijk zijn gemaakt door het Fonds verstandelijk gehandicapten. Kijkers kunnen ook meteen donateur worden van het Fonds verstandelijk gehandicapten.

De feestelijke avond met Marit van Bohemen vindt plaats in het De La Mar Theater in Amsterdam.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen