vrijdag 18 januari 2013

Marit van Bohemen en Kinderen trots op bookazine MaMarit


Marit van Bohemen en Kinderen trots op bookazine MaMarit

Actrice en presentatrice Marit van Bohemen komt deze maand met een eigen bookazine, gemaakt in samenwerking met de redactie van het magazine Kinderen. MaMarit, zoals het bookazine heet, staat vol met tips voor prille moeders, persoonlijke verhalen, puzzels, grappige columns en nog veel meer.

Marit is al jaren vaste columniste van Kinderen en wilde graag iets doen met alle dingen waar ze tegenaan liep als jonge moeder. Brigitte Donders, hoofdredacteur van Kinderen, had daar wel oren naar en zo ontstond het idee voor een bookazine rondom Marit. Het bijzondere aan MaMarit is dat alle artikelen van Marits hand zijn. Marit van Bohemen: “Ik heb zo open mogelijk geschreven over alles wat ik heb meegemaakt tijdens mijn zwangerschap en over de periode toen Jacky er eenmaal was. Ik heb allerlei informatie verzameld over zaken waar ik destijds veel te weinig over wist.”

De timing is perfect, want omdat Marits dochter Jacky inmiddels vier is en dus naar de basisschool gaat, gaat Marit stoppen als columniste bij Kinderen. Ter afsluiting van haar Kinderen-periode komt daarom dit bookazine uit.

Goudeerlijke informatie
“Deze speciale uitgave van Kinderen verschilt niet alleen inhoudelijk, maar ook qua uiterlijk van het reguliere magazine. Dankzij het afwijkende formaat én ander papier heb je echt iets speciaals in handen,” zegt Brigitte Donders. Volgens Marit van Bohemen is MaMarit er om het alle (nieuwe) mama’s wat makkelijker te maken, ze een hart onder de riem te steken en veel goudeerlijke informatie te geven over gevoelige onderwerpen zoals borstvoeding, je relatie en de opvoeding van je kind. Daarnaast bevat het bookazine een aantal nieuwe columns, interviews met bekende mama’s Regina Romeijn, Tatum Dagelet, Kim Pieters en Dolores Leeuwin, maar ook een geestige culinaire productie waarin recensenten Marit en Jacky kant-en-klaar-potjes voorzien van deskundig commentaar.

Feest om te lezen
Met deze bijzondere samenwerking tussen Marit van Bohemen en Kinderen, een glossy magazine voor zwangeren en moeders, komt Marits droom om ooit een eigen boek uit te brengen, uit. Marit: “Ik hoop met dit bookazine de lezeres aan het lachen te kunnen maken, de ogen te kunnen openen en haar bovenal te kunnen steunen in die geweldige, maar ook geweldig zware periode die je doormaakt als je een kind krijgt.” Brigitte: “De openheid van Marit over haar eigen ervaringen met diverse onderwerpen én haar zelfspot maken dat dit bookazine een feest is om te lezen.”

Kijkje achter de schermen: Marit van Bohemen over bookazine

Actrice en presentatrice Marit van Bohemen is al jaren vaste columniste van Kinderen en wilde graag iets doen met alle dingen waar ze tegenaan liep als jonge moeder. Daardoor ontstond het idee voor het bookazine, met het bijzondere dat alle artikelen in MaMarit van Marits hand zijn. MaMarit, zoals het bookazine heet, staat vol met tips voor prille moeders, persoonlijke verhalen, puzzels, grappige columns en nog veel meer.

Volgens Marit is MaMarit er om het alle (nieuwe) mama’s wat makkelijker te maken, ze een hart onder de riem te steken en veel goudeerlijke informatie te geven over gevoelige onderwerpen zoals  borstvoeding, je relatie en de opvoeding van je kind. Daarnaast bevat het bookazine een aantal nieuwe columns, interviews met bekende mama’s Regina Romeijn, Tatum Dagelet, Kim Pieters en Dolores Leeuwin.

Het bookazine MaMarit ligt vanaf vandaag in de winkel. Benieuwd? Klik hier voor een kijkje achter de schermen. http://youtu.be/mtP6irs-JFU

Marit van Bohemen openhartig over miskraam

Marit van Bohemen heeft in haar column openhartig verteld over haar miskraam.

"Ik was op een verjaardag toen ik de miskraam kreeg," licht ze toe in RTL Boulevard. "Gelukkig was het het feest van een van mijn beste vriendinnen, dus ik heb haar meteen de wc ingetrokken. Ze heeft me heel goed gesteund."

In haar column in het blad Jij en je kinderen schrijft de 40-jarige blondine openhartig over de nare ervaring. "Ik hoop met mijn column andere vrouwen die dit meegemaakt hebben een beetje te steunen," aldus Marit. "Zo realiseerde ik me dat mijn man er toch een beetje buiten stond. Ik voelde in mijn lijf al dat het niet helemaal goed ging," legt ze uit. "Toen Steven hoorde van de miskraam zag ik ineens teleurstelling en pijn in zijn ogen. Pijn waar ik me onbewust al een tijdje op kon voorbereiden."

Sinds de opnames van Wie is de Mol? verlangde Marit van Bohemen steeds vaker naar gezinsuitbreiding. Ze heeft al een 3-jarig dochtertje Jackie. "Ik zit niet elke keer in een hoekje te huilen. We hebben gewoon een compleet gezin en daar ben ik gelukkig mee."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten