zaterdag 5 november 2011

Wie is de Mol? biografie Marit van Bohemen


Wie is de Mol? biografie Marit van Bohemen, geboren 16 september 1971, presentatrice en actrice.

Marit van Bohemen is een Nederlandse presentatrice en actrice.

Na haar middelbareschooltijd volgde Marit van Bohemen een toneelopleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, waar ze in 1994 eindexamen deed als actrice.

Marit van Bohemen presenteerde enkele jaren het kinderprogramma Boogie Woogie op de kinderzender Kindernet. Daarna speelde ze onder andere in tv-series als Costa en Onderweg naar morgen. Marit is ook bekend van haar rol als verpleegster van Gert-Jan Dröge.

Op de radio was Marit van Bohemen te horen als sidekick bij Radio Veronica en City FM. Van 2004 tot 2008 presenteerde ze het programma CampingLife dat werd uitgezonden op RTL 4. Vanaf 2008 presenteert zij samen met Dolores Leeuwin het Teleacprogramma Knoop in je Zakdoek.

Op 26 januari 2009 werd bekend dat Marit van Bohemen een hoofdrol zal gaan spelen in het nieuwe seizoen van de dramaserie Voetbalvrouwen. Hierin vertolkt ze de rol van Solange. In het najaar van 2009 presenteerde ze een spelletjesprogramma bij Teleac, De Taalmeester.

Wie is de Mol? wordt door tien personen gespeeld; vijf mannen en vijf vrouwen, waaronder Marit van Bohemen. De deelnemers reizen af naar buitenland. Daar moeten ze verschillende opdrachten uitvoeren. Ze moeten samenwerken om de opdrachten zo goed mogelijk uit te voeren en geld te verdienen voor de pot. Één van de deelnemers is echter een bedrieger, de Mol. Hij of zij moet er in het geheim voor zorgen dat de opdrachten mislukken door het spel te saboteren, ‘Mollen’ genoemd.

Voorbeeld van een vraag.Het spel bestaat uit meerdere rondes. Elke ronde bestaat uit 3 opdrachten die in twee dagen worden uitgevoerd. Na elke ronde moeten de deelnemers 20 vragen beantwoorden over de identiteit van de Mol. Degene die de minste goede antwoorden geeft ligt uit het spel en gaat direct naar huis. Soms kunnen deelnemers een joker verdienen. Deze is goed voor een vrijstelling bij een test.

De finaletest, met hopelijk Marit van Bohemen, bestaat uit 50 vragen over de Mol. Één wint, één verliest en één is de Mol. De winnaar gaat naar huis met het geld uit de pot.

Angela Groothuizen presenteerde seizoen 1 t/m 5. Ze werd bekend bij het grote publiek als zangeres in de Dolly Dots. Na het uiteenvallen van de band is ze begonnen met het maken van televisieprogramma’s voor de AVRO, waaronder Wie is de Mol?. Toen haar contract niet werd verlengd moest men op zoek naar een nieuwe presentator.

Karel van de Graaf nam de presentatie van Wie is de Mol? over. Hij is bekend van verschillende radio- en televisieprogramma’s, en was sinds 1969 werkzaam voor de AVRO. Na zijn eerste seizoen Wie is de Mol? wilde de AVRO hem niet meer als presentator voor het programma gebruiken, omdat hij het gezicht van informatieve programma’s zou worden. Van de Graaf vocht dit met succes aan. Hij mocht ook seizoen 7 presenteren. Na twee seizoenen gepresenteerd te hebben moest hij alsnog stoppen.

Pieter Jan Hagens nam het stokje over van Karel van der Graaf. Eerder nam hij de presentatie van EénVandaag van hem over. Hij presenteert het programma sinds seizoen 8. Seizoen 12 in 2012 met Marit van Bohemen wordt gepresenteerd door Art Rooijakkers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten