vrijdag 27 januari 2012

Marit van Bohemen gered door Wie Is De Mol? groep 2012


Marit van Bohemen gered door Wie Is De Mol? groep 2012

Kandidaten onderhandelen in Wie is de Mol? over lot Marit van Bohemen.
In de vierde aflevering van Wie is de Mol? heeft geen enkele kandidaat het spannende programma moeten verlaten.

Presentator Art Rooijkakkers verraste de kandidaten met een twist in het executie-onderdeel. Art liet de kanidaten onderhandelen over het lot van presentatrice Marit van Bohemen en musicalacteur William Spaaij.

De meerderheid van de groep koos ervoor om de executie niet door te laten gaan. Het gevolg hiervan was echter wel dat de pot, waar op dat moment 10800 in zat, op 0 kwam te staan.

De kandidaten zullen volgende week overigens niet meer te zien zijn in het ijskoude IJsland, maar in een nog onbekend warmer oord.

Niemand uit Wie is de Mol? Pot leeg!

Na onder andere een snorkelopdracht in het ijskoude IJslandse water had presentator Art een verrassing voor de overgebleven kandidaten.

In plaats van nog een opdracht volgden tot verbijstering van de kandidaten meteen de test en executie. Marit van Bohemen en William hadden de test het slechtst gemaakt en bleven als laatste twee over. Maar geen van beiden zag een rood scherm.

compleet
In plaats daarvan mochten de anderen onderhandelen over hun lot. De meerderheid van de kandidaten met Liesbeth Staats koos ervoor om de groep compleet te houden. De prijs daarvoor was wel hoog: al het geld uit de pot! Goed werk van de Mol dus.

warmer
In het voorstukje van volgende week was te zien dat de Mol-kandidaten met Marit van Bohemen naar warmer oorden verkassen. De mutsen kunnen eindelijk af. Bikini's en boxershorts aan.

Opdracht 1: Munitiedepot
Twee kandidaten waaronder Marit van Bohemen zitten op een tandem en de anderen zijn verspreid over de bunkers van een verlaten munitiedepot die over een grote vlakte verspreid liggen. In elke bunker waar een kandidaat staat, is ook een bord met een tekst te vinden. Deze tekst wijst altijd naar één van de kandidaten, alleen geen enkele kandidaat staat aan het begin van de opdracht bij zijn of haar eigen bord. De twee op de tandem fietsen naar één van de bunkers toe en dan treden er een paar regels in werking:

Bij elke stop bij een bunker blijft één fietser achter en gaat de bunkerkandidaat fietsen. Zolang er overlegd wordt in de bunker, telt de tijd niet, maar zodra er gefietst wordt, loopt de klok. Er mag in totaal maar 10 minuten gefietst worden. Op het eind van de opdracht moet iedereen bij zijn ‘eigen’ tekst staan.

Met deze opdracht is € 2500,- verdiend.

Opdracht 2: Snorkelen

Eén kandidaat, Marit van Bohemen, wordt uit de groep gehaald. De rest hijst zich in loodzware ‘dry-suits’. Met zo’n pak kun je in ijskoud water snorkelen. De kandidaten duiken per twee in het ijskoude water van de Þingvellir (spreek uit als: ‘thingvetlir’). Dit is een breuklijn tussen het Amerikaanse en het Europese continent. Onder water zijn om de paar meter foto’s verstopt van één of twee van de ouders van alle kandidaten. Aan het eind van het snorkeltraject moet elk duo van twee van de andere kandidaten zeggen welke foto’s (ouders) bij hen horen. De ene kandidaat die niet meedoet, Marit van Bohemen, luistert via een zender steeds mee naar wat elk tweetal bespreekt. Op grond van deze informatie krijgt deze kandidaat op het eind van de opdracht de kans om de volgorde van de foto’s naar eigen inzicht te veranderen. Als de foto’s nu goed staan, dan wordt het geld verdiend.

Met deze opdracht is € 0,- verdiend.

Opdracht 3: Executie

De kandidaten worden al na twee opdrachten geconfronteerd met een executie. Maar, met nog twee namen te gaan, stopt Art de executie en gaat iedereen naar het Höfði-huis. In dit huis spraken in 1986 Ronald Reagan en Gorbatsjov elkaar over het einde van de koude oorlog. Nu spreken de kandidaten elkaar ook en de inzet is: met z’n allen op reis naar een warmer land óf gaat er iemand niet mee en moet die naar huis?  En de consequenties kunnen groot zijn. Valt Marit van Bohemen af? Bij een ongelukkige beslissing valt er weliswaar niemand af, maar is wel de hele pot leeg en is alle moeite die tot dusver is gedaan helemaal voor niets geweest.

Met deze opdracht is € 10.800,- verloren.

WIDM met Marit van Bohemen grote winnaar in kijkcijferoorlog

John de Mol legt het af tegen Wie Is De Mol en Avatar
Wie Is De Mol heeft gisteravond de meeste mensen aan de buis weten te kluisteren.

Met 1.540.000 kijkers laat Marit van Bohemen Avatar en John de Mol's The Winner Is ruim achter zich. Naar de televisiepremière van Avatar keken 1.235.000 mensen en het nieuwe The Winner Is moet het met zijn 1.080.000 kijkers met een derde plek doen.

John de Mol gaf gisteren aan pas tevreden te zijn bij een miljoen kijkers en pas te kunnen lachen bij 1,2 miljoen kijkers. De televisieproducent sliep slecht van The Winner Is, gezien de grote concurrentie op Nederland1 en RTL4. “Deze week heb ik mezelf weleens afgevraagd: waarom doe ik dit?”, aldus John de Mol. “Had ik niet beter nog een weekje kunnen genieten van het succes van de finale van The Voice, want hier lig ik een beetje wakker van.”

Veldslag om de kijkcijfers. En de winnaar is: Wie is de Mol? met Marit van Bohemen

Met veel tromgeroffel lanceerde SBS 6 gisteravond de talentenjacht The winner is... Daar tegenover bracht RTL 4 Avatar in stelling, de succesvolste film aller tijden. Maar Wie is de Mol? ging er met de hoofdprijs vandoor.

Het is erop of eronder voor het kwakkelende SBS 6. De nieuwe talentenjacht The winner is... moet het tij keren. Er is zelden zoveel publiciteit rondom een nieuw programma geweest. Om SBS 6 geen echte kans te geven, gooide concurrent RTL 4 ineens het grote kanon in de strijd. Avatar, de succesvolste film allertijden, werd van de plank gehaald om de nieuwe show van SBS 6 te torpederen.

En het resultaat?
The winner is... scoorde niet zoveel als gehoopt, maar toch best goed voor een SBS 6-programma. Avatar scoorde goed, maar niet uitzonderlijk voor een RTL 4-programma. En ondertussen bleef Nederland 1 gewoon zeer goed bekeken dankzij de fanatieke fans van het Avro-programma Wie is de Mol? met Marit van Bohemen.

The winner is...
Onlangs hoopte tv-tycoon John de Mol in Pauw & Witteman nog op 1,2 miljoen kijkers voor zijn nieuwe talentenjacht. Dat is niet gehaald: het werden er iets meer dan 1 miljoen. Ook prima voor SBS-begrippen, maar ook weer niet een overtuigend succes.

In een opmerkelijke wending was te zien hoe de zusjes Suzanne en Monique Klemann van Loïs Lane niet door gingen naar de tweede ronde, maar werden verslagen door Lilian Day Jackson van Spargo-faam. Slechts 31 van de 101 juryleden stemden op het bekende duo dat hun vroegere hit It’s the first time zong. "We deden mee om te laten zien dat we er nog zijn. We are still alive."

Avatar
De sf-film met de blauwe reuzen mag dan wel de succesvolste film aller tijden zijn, voor RTL 4 scoorde de première niet meer dan aardig. 1,2 miljoen mensen zagen hoe de planeet Pandora op het laatste moment gered kon worden van de ondergang. Misschien hebben al zoveel mensen de film in de bioscoop en op Blu-ray gezien, dat de kracht er toch wat vanaf is.

Wie is de Mol?
Het complotdenken op IJsland nam gisteravond een onverwachte wending. Geen van de deelnemers werd uit het spel gegooid, ook Marit van Bohemen niet, maar de pot werd wel helemaal leeg gehaald. De mol heeft dus goed werk verricht. Ook voor de Avro: er keken 1,5 miljoen mensen. Minder dan vorige week, maar het cijfer bleef ruim boven dat van de concurrentie. Het is natuurlijk ook de kracht van dit programma: de fans zijn fanatiek en ze zullen geen uitzending overslaan. Niet voor The winner is... en niet voor Avatar.

Anne-Marie Jung, Frits Huffnagel, Hadewych Minis, Liesbeth Staats, Marit van Bohemen, Tim Kamps en musicalacteur William Spaaij gaan volgende week weer verder in een steeds spannender wordende Wie Is De Mol? 2012. 

vrijdag 20 januari 2012

Marit van Bohemen met vrijstelling naar aflevering 4 van Wie Is De Mol? 2012


Marit van Bohemen met vrijstelling naar aflevering 4 van Wie Is De Mol? 2012

Maarten van der Weijden is er niet in geslaagd om de mol in het spannende programma Wie is de Mol? te ontmaskeren.

Maarten heeft als derde kandidaat het spelprogramma moeten verlaten. De zwemkampioen vatte zijn verlies sportief op. "Soms win je een keer een wedstrijd, soms verlies je. Maar winnen is toch leuker." Marit van Bohemen gaat met een vrijstelling wel door.

Musicalacteur William Spaaij bekende in WIDM dat hij Maarten een beetje om de tuin heeft geleid. "Ik ben niet honderd procent eerlijk geweest tegen Maarten. Ik heb niet gelogen, maar ik heb ook niet alles verteld..." Een gevalletje van een typische mollenstreek...?

Maarten van der Weijden is dus de derde afvaller bij Wie is de Mol? geworden. De betrouwbare penningmeester van de groep paste de verkeerde techniek toe bij de executie.

Hij verdeelde zijn antwoorden over te veel verschillende mensen. Dat bleek fataal. Olympisch kampioen Maarten stond zelf buiten elke verdenking. Daarvoor had hij tijdens de opdrachten te goed gepresteerd. Schrijfster Marion Pauw en rapper Dio waren de eerste twee afvallers.

Speedboot
De groep met Marit van Bohemen verdiende deze week wel veel geld voor de pot. Bij de eerste opdracht moesten de deelnemers woorden zien te lezen vanuit een speedboot. De tweede opdracht was een stadswandeling door Reykjavik waarbij het zaak was een gebouw in de IJslandse hoofdstad niet te betreden.

Anne-Marie Jung, Frits Huffnagel, Hadewych Minis, Liesbeth Staats, Marit van Bohemen, Tim Kamps en musicalacteur William Spaaij zijn nog in de race.

Gisteravond is voor topsporter Maarten van der Weijden het doek in Wie Is De Mol? gevallen. De oud-Olympisch kampioen wist het minst van de mol af en moest daarom het programma verlaten.

Het tv-programma met Marit van Bohemen speelt zich dit jaar in IJsland af en valt op door de mooie HD-beelden op het kanaal Nederland 1 HD. Natuurlijk is het programma ook in standaard kwaliteit op het SD-kanaal Nederland 1 te zien. De presentatie is dit jaar voor het eerst in handen van Art Rooijakkers.

Van der Weijden is dit seizoen de derde afvaller van het populaire tv-programma van publieke omroep AVRO. Al eerder wisten schrijfster Marion Pauw en rapper Dio het minst van de mol af en moesten Wie Is De Mol? dus verlaten. Maarten van der Weijden kreeg in Nederland landelijke bekendheid door het winnen van de Olympische titel bij het lange afstand zwemmen. Dat deed Van der Weijden nadat hij eerst de ziekte kanker had overwonnen.

Opdracht 1: Riverjet

Twee mensen waaronder Marit van Bohemen worden uit de groep gehaald en de rest verdeelt zich in twee teams van drie personen. Het eerste team gaat in een snelle riverjetboot zitten, terwijl het andere team op de oever van de rivier gaat staan met door henzelf gekozen categorieën zoals: ‘acteurs’, ‘schrijvers’ en ‘hoofdsteden’. Ze kiezen er ook een letter bij.

Het team in de boot vliegt in razende vaart over de rivier en moet in het voorbijgaan lezen welke categorie hun medekandidaat heeft gekozen en welke letter daar bij staat. Vervolgens moet het drietal in de boot zoveel mogelijk woorden binnen de gekozen categorie bedenken met die letter, terwijl de boot onverminderd doorraast. Het duo met Marit van Bohemen dat uit de groep werd gehaald, moet alle woorden ontcijferen. Hoe moeilijker de letter, hoe meer geld per goed antwoord.

Met deze opdracht is € 800,- verdiend.

Opdracht 2: Jokerspel

De kandidaten komen in willekeurige volgorde, één voor één naar Art toe. Hij geeft ze de keus: óf een envelop, óf een joker. Als de kandidaat meteen de envelop kiest, dan biedt Art ze nóg een joker aan, maar dat weten de kandidaten niet zeker. Houdt de kandidaat dan nog voet bij stuk, dan krijgt de kandidaat de envelop. Kiest de kandidaat meteen voor de joker, dan krijgt hij die.
In de envelop zit altijd geld, maar het kan zijn dat er ook een testvraag van een toekomstige test bij inzit.

Met deze opdracht is door Marit van Bohemen € 3000,- verdiend.

Opdracht 3: De toren

Zes kandidaten krijgen een rondleiding van de IJslandse Birna door Reykjavik. Deze tocht duurt precies een uur en de kandidaten weten niet precies wat ze moeten doen. De overige twee kandidaten waaronder Marit van Bohemen staan intussen op een toren, midden in de stad en krijgen een telefoon met een kaartje waarop het ‘telefoonnummer’ staat.

Dat telefoonnummer bestaat uit vragen waarop het duo met Marit van Bohemen op de toren een antwoord moet vinden, bijvoorbeeld: ‘Hoeveel eilanden zie je?’ en ‘Hoeveel verschillende lijndienstbussen rijden er in een uur langs de toren?’ Als de twee alle vragen juist beantwoorden, kunnen ze het telefoonnummer bellen waarmee ze de anderen aan de lijn krijgen. De opdracht is geslaagd als de grote groep de gids aan het eind van de tour níet volgt naar de top van de toren.

Met deze opdracht heeft Marit van Bohemen € 2000,- verdiend.