donderdag 13 januari 2011

Marit van Bohemen en Meneer Wijdbeens openen 'Knoop in je Zakdoek'

Marit van Bohemen en Meneer Wijdbeens openen 'Knoop in je Zakdoek' 
De tentoonstelling Knoop in je Zakdoek werd geopend in Singer Laren door Meneer Wijdbeens alias Andre van Duin, geflankeerd door presentatoren Dolores Lewin en Marit van Bohemen.
In het NTR-programma was kortgeleden te zien hoe de kunstenaars met een (verstandelijke) beperking hun kunstwerken met kunstenaars als Marthe Roling, Ans Markus en Henk Schiffmacher bespraken.
Knoop in je Zakdoek kent verschillende soorten programma's. Zo is er een serie Spel, een serie Sport, Info en Muziek.
Doelgroep
Mensen met een verstandelijke beperking en iedereen die geïnteresseerd is in hun belevingswereld.
Knoop in je zakdoek: Kunst!

Knoop in je Zakdoek: Kunst! zet verstandelijk gehandicapte kunstenaars en hun kunst in de schijnwerpers. In 9 wekelijkse afleveringen met presentatrice Marit van Bohemen wordt telkens een kunstenaar geportretteerd. Hij of zij laat zien wat het betekent om met kunst bezig te zijn. Ze vertellen over hun inspiratiebronnen en over hun onbedwingbare gevoel te willen en te moeten creëren. In de 10e aflevering opent een heus Knoop-Museum haar deuren, waar alle kunst uit de reeks geëxposeerd wordt.
Aan deze serie werken onder meer Ans Markus, Henk Schiffmacher en Marte Röling mee. Presentatie: Marit van Bohemen en Dolores Leeuwin.  Iedere zondag wekelijks te zien op zondag 16:30 uur Nederland 2.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten